Ražošana
Iesala drupināšana
Iesals tiek drupināts dzirnavās. Drupināšanas mērķis ir sadalīt iesala graudus vairākās frakcijās, kas tālāk kalpo kā filtrējošs slānis. Iesala drupināšana nodrošina ātrāku un pilnīgāku ekstraktvielu iegūšanas procesu.

Iejavošana
Galvenais uzdevums ir ar iesalā esošās cietes fermentu palīdzību sašķelt to maltozē un dekstrīnos dažādu temperatūru ietekmē. Iejavošanu veic sajaucot drupinātu iesalu ar ūdeni un to izturot dažādās temperatūrās.

Iejavas filtrācija
Mērķis iegūt šķidro frakciju- misu. To panāk, iejavu pārsūknējot uz filtrācijas katlu un nostādinot to, lai izveidotos smagākā frakcija – drabiņas, caur ko izfiltrējas misa. Gatavās drabiņas savāc misas vārāmā katlā. Drabiņas izmanto zemnieku saimniecībās kā barības sastāvdaļu dzīvnieku ēdināšanā.

Misas vārīšana
Vārīšanas procesā sāk veidot katrai alus šķirnei garšu un aromātu. Pievienojot noteiktu daudzumu apiņu un vārot, iegūst katrai alus šķirnei vajadzīgo blīvumu. Vārīšanas laikā koagulējās daļa olbaltumvielu, kas tālākajā alus ražošanā ir nederīgas.

Nostādināšana un dzesēšana
Misu pārsūknē uz nosēdkublu, kur olbaltumvielas nogulsnējas un tiek atdalītas. Misa tiek atdzesēta plākšņu tipa dzesētājā līdz vajadzīgajai temperatūrai, piesātināta ar gaisu (kas nepieciešams raugu darbībai) un pārsūknēta uz raudzētavu.

Misas raudzēšana
Mērķis ir pārraudzēt iejavošanas procesā iegūto cukuru etilspirtā. Misu raudzē atklāta tipa raudzēšanas kublos.

Jaunalus nogatavināšana
Nogatavināšanas procesā notiek alus pēcrūgšana, kā rezultātā alus piesātinās ar ogļskābo gāzi un iegūst Bauskas alum raksturīgo garšu un aromātu.

Alus filtrācija
Mērķis ir pilnībā atdalīt alus raugu šūnas un citus mikroorganismus, lai nodrošinātu alus noturību un dzidrumu.

Alus pildīšana
Alu pilda tīrās 0.5L stikla un 1.0L PET pudelēs, kā arī metāla KEG tipa muciņās. Visas alus pildīšanas partijas tiek pārbaudītas mikrobioloģiski, lai nodrošinātu patērētājam kvalitatīvu produktu.
