Receptes

Zosu aknu un tumšā alus pastēte, tumšajā alū karamelizēti sīpoli, garšaugi

Zosu aknu un tumšā alus pastēte, tumšajā alū karamelizēti sīpoli, garšaugi
Zosu aknu un tumšā alus pastēte, tumšajā alū karamelizēti sīpoli, garšaugi
Zosu aknas – 500 g
Burkāni – 100 g
Šalotes – 50 g
Ķiploki – 20 g
Timiāns – 5 g
Lauru lapa – 1 gab.
Sviests – 200 g
Saldais krējums – 200 ml
Tumšais alus – 500 ml
Sāls – pēc garšas
Mazi sīpoliņi – 20 – 30 gab.
Seleriju kāts – 1 gab.

* sastāvdaļu daudzums paredzēts 10 porcijām

 

Aknas norīta no saistaudiem, sagriež palielos gabalos. Apcep 30 gramos sviesta. Noliek malā. Tām jābūt vidēji ceptām. 

 

Dārzeņus smalki sagriež (izņemot mazos sīpoliņus), apcep sviestā kopā ar garšaugiem. Pievieno 300 ml alu un vāra līdz masa sāk biezēt, pievieno saldo krējumu un uzvāra, pievieno ceptās aknas, noliek malā. Liek blenderī un kuļ, pievienojot atlikušo sviestu (20 g jāatstāj sīpolu cepšanai). Sāli pievieno beigās, pēc garšas. Gatavo pastēti liek formā, no kuras paredzēts to servēt.

 

Mazos sīpoliņus nomizo, cep atlikušajā sviestā uz vidējas uguns, pievieno mazliet sāli un dažus timiāna zariņus. Ik pa brīdim pielej kādus 20 ml alu. Šādi turpina līdz viss alus iztētērs. Pasniedz siltus ar svaigi gatavotu pastēti un maizi.

Citas receptes