Receptes

Vistas, alus un gaileņu sautējums, estragons, kārvele

Vistas, alus un gaileņu sautējums, estragons, kārvele
Vistas, alus un gaileņu sautējums, estragons, kārvele
Lauku vista – 1 gab.
Estragons – daži zariņi
Kārvele – daži zariņi
Timiāns – daži zariņi
Burkāns – 1 gab
Seleriju kāti - daži
Gailenes – pāris saujas
Skābs krējums – 200 g
Gaišais alus – 500 ml
Sīpols – 1 gab
Ķiploks – 1 galviņa
Nelieli tomātiņi – 12 gab.
Sāls – pēc garšas
Sviests – 50 g
Olīveļļa – 30 ml

* sastāvdaļu daudzums paredzēts četrām porcijām

 

Vistu sadala, noņem filejas un kājas. No karkasa, burkāniem, sīpoliem, viena seleriju kāta un ķiploka vāra vistas buljonu, visu liek aukstā ūdenī un lēni uzvāra, lai neputo. Vāra aptuveni stundu, nokāš uzmanīgi. Pievieno alu un sāk strauji novārīt.

 

Kājas apsāla, pievieno mazliet timiānu un cep cepeškrāsnī gatavas. 

 

Fileja apcep pēdējā brīdī.

 

Atlikušos seleriju kātus sagriež nelielos gabalos un noplāucē verdošā sālsūdenī vienu minūti. Noliek malā.

 

Gailenes apcep ar timiānu, noliek malā.

 

Kad no buljona un alus atlikuši kādi 500 ml, pievieno skābu krējumu un uzputo. 

 

Tomātus pārgriež uz pusēm. Garšaugus sasmalcina.

 

Bļodā kārto daļu ceptās vistas kājas, gailenes, seleriju, tomātus, ceptās vistas filejas gabaliņus un garšaugus. Pārlej ar putotu buljona – alus mērci.

Citas receptes