Receptes

Liellopa gaļa rostbifs, portera – upeņu mērce, kazenes

Liellopa gaļa rostbifs, portera – upeņu mērce, kazenes
Liellopa gaļa rostbifs, portera – upeņu mērce, kazenes
Liellopa fileja – 400 g
Upenes – 300 g
Porteris – 500 ml
Cukurniedru cukurs – 50 g
Sviests cepšanai – 30 g
Jūras sāls – 5 g
Kazenes – 50 g

* sastāvdaļu daudzums paredzēts 2 – 3 porcijām.

 

Upenes (var izmantot arī saldētas), porteri un cukuru liek katliņā un vāra līdz ievārījuma konsistencei, ja ir vēlme – var izberzt caur sietu, lai atbrīvotots no upeņu sēkliņām un mizām.

 

Pannā izkausē sviestu, gaļu (veselā galalā) apbrūnina no visām pusēm, cep cepeškrāsnī 10 minūtes. Pirms girezšanas atpūtina vismaz 5 – 7 minūtes. Griež plānās šķēlēs, kārto uz mērces, klāt pasniedz svaigas kazenes, kā arī – iesakām garšot kopā ar krāsnī ceptām garšsaknēm.

Citas receptes