Receptes

Greipfrūtu un ‘’Festiņa’’ ceptais krēms ar putukrējumu un greipfrūta gabaliņiem

Greipfrūtu un ‘’Festiņa’’ ceptais krēms ar putukrējumu un greipfrūta gabaliņiem
Greipfrūtu un ‘’Festiņa’’ ceptais krēms ar putukrējumu un greipfrūta gabaliņiem
Saldais krējums 150 ml
Greipfrūts 1 gab.
‘’Festiņš’’ 70 ml
Invers – 10 g
Cukurs – 170 ml
Kviešu milti – 250 ml
Sāls – šķipsna
Sviests – 15 ēd.k.
Ūdens – 2 ēd.k.
Skābs krējums – 50 ml
Olas – 2 gab.
Olu dzeltenumi – 3 gab.

* sastāvdaļu daudzums paredzēts 3 porcijām

 

Greipfrūtam norīvē mizu – 3 ēdamkarotes, samaisa ar rīvētu ingveru. Geipfrūtu pārgriež uz pusē, no vienas puses izspiež ap 70 ml sulas, sajauc ar ‘’Festiņu’’.

 

Divas ēdamkarotes cukura sajauc ar kviešu miltiem, pievieno septiņas ēdamkarotes sviesta, sāli un ūdeni. Samīca viendabīgā masā, ietin virtuves plēvē un noliek ledusskapī uz stundu. Pēc tam sadrumstalo uz cepamās plāts, cep 190 grādu karstā cepeškrāsnī, kamēr zeltaini. Noliek malā.

 

Krēmu gatavo ūdens peldē. Vienā bļodā sakausē sviestu un krējumu. Otrā sāk sildīt olas, cukuru, sulu, ‘’Festiņu’’, rīvētās miziņas un ingvera maisījumu. Nepārtraukti maisa uz mazas uguns. Pievieno kausēto sviestu un krējumu. Silda un maisa līdz masa sāk biezēt. Noņem no uguns, izberž caur smalku sietu. Masu lej cepamajās formās, vienādu daudzumu katrā, cep 140 gādu karstā cepeškrāsnī 15 minūtes. Nedaudz atdzesē, pasniedz ar drumstalām, greipfrūtu gabaliņiem un nesaldinātu putukrējumu.

Citas receptes