Receptes

Cūkgaļas šķēle iesala dzēriena "Veselība" un sinepju glazūrā, "Veselība" mērce ar šalotēm un aveņu etiķi

Cūkgaļas šķēle iesala dzēriena "Veselība" un sinepju glazūrā, "Veselība" mērce ar šalotēm un aveņu etiķi
Cūkgaļas šķēle iesala dzēriena "Veselība" un sinepju glazūrā, "Veselība" mērce ar šalotēm un aveņu etiķi
Cūkgaļas kakla karbonāde – 400 g
Graudu sinepes – 40 g
Griķu medus – 30 g
Dzēriens ‘’Veselība’’ 500 ml
Loki – 100 g
Olīveļļa – 20 ml
Šalotes sīpoli – 50 g
Ķiploki – 20 g
Timiāns – daži zariņi
Sviests – 60 g
Aveņu etiķis – 40 ml
Sāls – pēc garšas

* sastāvdaļu daudzums paredzēts 2 porcijām

 

Sinepes, pusi dzēriena ‘’Veselība’’ un medu novāra līdz glazūras konsistencei (bieza, bet ne ķepīga). No visām pusēm apcep gaļas gabalu, izmantojot pusi no sviesta. Gaļu liek uz cepamās plāts un cep 180 grādu karstā cepeškrāsnī. Aptuveni 15 – 20 nminūtes. Ik pa piecām minūtēm pārsmērē ar glazūru.

 

Kamēr gaļa cepas – pagatavo mērci:

Sasmalcina sīpoli un ķiloku, sāk karsēt sviestā, pievieno timiānu, pievieno aveņu etiķi un atlikušo dzērienu ‘’Veselība’’. Vāra 10 minūtes, nokāš un turpina vārīt, līdz veidojas mērces konsistences škidrums (daudzums būs 4 – 5 reizes mazāks nekā sākumā).

 

Gaļu izņem no cepeškrāsns, noliek atpūsties. Atsevišķā pannā uzkarsē olīveļļu (pannai jābūt ļoti karstai) – tajā apsvilina lokus – īsu brīdi. 

Cūkgaļas cepeti griež šķēlēs, kārto traukā, blakus liek lokus un lej mērci.

Citas receptes